FORUMPORTALUPLOADPKTeamARIVAFREEBOXExpointSagem FAQSZUKAJRegulaminUżytkownicyGrupyKontakt  Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: cam, cyfrowego, dekoder, dla, dobry, hd, modulu, polsatu

Dobry dekoder HD dla modułu CAM Cyfrowego Polsatu
Autor Wiadomość
M@rio




Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 10
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 10:13   Dobry dekoder HD dla modułu CAM Cyfrowego Polsatu

Nie wiedziałem gdzie zamieścić ten temat, więc go napisałem tutaj. Przepraszam z góry jeżeli jest zamieszczony w złym miejscu. Poszukuje dekodera HD dla modułu CAM Cyfrowego Polsatu (tego starszego). Obecnie posiadam Fergusona Arive 202E, ale są z nim same problemy. Kilka kanałów m.in. BBC HD, MTV Live HD czy nawet VH1 można włączyć tylko za każdym razem gdy się resetuje samemu dekoder. Po restarcie kanał się załącza, a gdy już zmienię na inny i wrócę jest czarny ekran i trzeba znów restartować co jest dość irytujące.. Tak, więc poszukuję jakiegoś dobrego dekodera, w którym będę mógł umieścić ten moduł i bez żadnych problemów oglądać będzie można każdy kanał. Możecie mi coś polecić? Z góry dziękuje za pomoc :)
 
 
Konrad_1992 




NBOX Enigma
Wiek: 22
Dołączył: 12 Kwi 2012
Posty: 629
Skąd: Kraków
Piw: 73
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 10:57   

Musisz określić swój budżet oraz wymagania co do tunera (ilośc głowic, czy ma mieć dvb-t, dysk itp).

Skoro masz stary moduł to zacząłbym od rozparowania tego i korzystania z samej karty bez modułu bo po co się ograniczać.
 
 
M@rio




Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 10
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 12:39   

Tak, mam stary moduł bez tego +. Wymagania.. Hmm.. wymagań wielkich nie mam. Obie rzeczy tj. dvb-t i dysk nie są mi do szczęścia potrzebne. Potrzebuje tylko dekoder, który będzie normalnie kanały odbierał, a nie jak przełączę za każdym razem muszę kombinować żeby kanał się włączył. O co chodzi z tym rozparowaniem? Ja niestety w tych sprawach jestem kompletnie zielony. Jeżeli mógłbyś mi to wyjaśnić byłbym Ci bardzo wdzięczny.
 
 
Konrad_1992 




NBOX Enigma
Wiek: 22
Dołączył: 12 Kwi 2012
Posty: 629
Skąd: Kraków
Piw: 73
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 13:26   

Karta jest parowana z modułem rsa + boxkey, aby uruchomić ją bez modułu trzeba posiadać te klucze i wpisać je do softcamu który będzie obsługiwał kartę. Wtedy możesz zrobić sobie multiroom tj. podpiąć kolejny dekoder który z takiej karty będzie korzystał, a i przy Twoich niskich wymaganiach jeśli tuner nie będzie musiał mieć gniazda na moduł będzie po prostu taniej. Jeśli jesteś laikiem to zapewne nie będziesz chciał się w to bawić więc celuj np. w vu+.
  
  (1)
 
M@rio




Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 10
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 15:03   

To dla mnie za wyższa sztuka. Jak już pisałem nie potrzebuje żadnych "dodatków", więc jakieś multiroom'y i inne rzeczy nie są mi potrzebne. Prosiłbym tylko o jakieś konkretne linki do tunerów, które mogły sprostać moim wymaganiom. Nie wiem.. w cenie powiedzmy 400-500. Chodzi mi tylko o jedno - aby wreszcie dekoder odbierał normalnie wszystkie kanały z modułu.
 
 
hiba 




Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 138
Piw: 26
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 16:38   

polece dla Ciebie sprzęt vu+ duo
niestety cena 700 za uzywke znajdziesz na bank na alleg....

sprzet na linuxie
wsparcie @webkuriera (gość wydaje swój mod do softów Gigant Addons Pack)
tunek ma 2 wejscia na modół ci
2 wejscia na karty
nic nie przycina, nic nie mrozi, zadnych zawieszek, szybki sprawny przyjemny w uzytkowaniu
jesli chcesz sprzet nowy za 400-500 zł nie wiem czy cos znajdziesz godnego uwagi

szukaj sprzetu na linuxie - nie bedziesz zalowal
ale naprawde polecam vu+ duo bo sprzet do ogladania i czasem do modyfikacji i konfiguracji idealny za tą kwote
nie jest przestarzaly - jest na czasie
opisów mase
programów mase
wsparcie bdb
takze to moja propozycja

aha i mała rada
nie bierz tunerów których wsparcie jest do du... lub tuner nie jest znany
uchroni Cie to przed problemami konfiguracyjnymi a czasem nawet naprawą a jak juz sie znudzisz to nie bedziesz miał wiekszych problemów ze sprzedaza
  
  (1)
 
tomek6680 





Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 288
Piw: 52
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 18:27   

@M@rio
Ty masz w tej Arivie ustawione w menu tunera ,pod białym przyciskiem "Dekoduj przez ..." moduł CI na tych kanałach które "źle" działają ? Wyłączoną blokade rodzicielską w menu tunera i modułu? Starsze moduły CP (w niektórych przypadkach) mają problemy z dekodowaniem poszczególnych programów ,potrzebna wymiana na moduł CI+.
_________________
Pro publico bono
  (1)
 
sonik79




Dołączył: 22 Sty 2012
Posty: 24
Piw: 2
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 22:49   

Jest taki tunerek Inverto Scena 5m, z tego co pamiętam ładnie gadał z modułem polsatu gdy inne miały problemy. Mam go i nawet chciałem go ustawić jako główny dek w salonie z modułem CP ale w CP była promocja z ich dekoderem (z której skorzystałem) więc plan nie został zrealizowany.

Tutaj parę linków gdyby nie chciało Ci się googlać ;-)

http://www.inverto.tv/pro...ection=2&id=163
http://www.ast-anteny.com...s-scena-5m.html
http://www.eshop.sapro.cz...setlng&lngid=1&

Ogólnie w polsce trudno dostępny ale jak byś był zainteresowany używką to pisz na priv. Albo jak chcesz pogadać o tym sprzęcie, to też pisz. Tylko nie kojarzę czy ma polskie menu (ja jestem kilkujęzyczny więc nawet nie zwracam na to uwagi), ale mogę podpiąć i sprawdzić. Więc jak coś to PW.
  (1)
 
M@rio




Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 10
Wysłany: Sro 20 Lis, 2013 09:36   

Dzięki wszystkim za pomoc. Pomogła rada tomek6680 z tym "Dekoduj przez ...". Dzięki jeszcze raz. Niestety jak to czasami bywa po usunięciu jednego problemu pojawia się drugi i w tym przypadku też tak jest. Teraz na kilku kanałach obraz nie wiadomo czemu zamarza na kilka sekund, odmraża i tak w kółko. Siła jak i jakoś sygnału są na dobrym poziomie na tych kanałach. Co to może się dziać?
 
 
tomek6680 





Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 288
Piw: 52
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: Sro 20 Lis, 2013 16:00   

@M@rio
Ty jaki masz talerz ,jak po Polsacie 60cm ,to nie będziesz miał dobrego odbioru na kanałach z paczki TVN .

M@rio napisał/a:
Mam talerz jeszcze z Wizji TV, ale też jest 60, a pewnie o wielkość chodzi. M.in. na kanałach TV tak jak mówisz się dzieje, a także na innych, które są na parametrach DVB-S2. Radzisz, więc wymienić na większy czy jak? Jeżeli tak to o jakieś średnicy byłby już dobry.

Anteny do Wizji TV są dość solidne ,ale jak nadal masz konwerter po Wizji TV ,który może mieć więcej niż 15 lat,to czas na jego wymianę :) ,kabel antenowy też ma już swoje najlepsze lata za sobą .
_________________
Pro publico bono
  
 
 
M@rio




Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 10
Wysłany: Sro 20 Lis, 2013 20:08   

Mam talerz jeszcze z Wizji TV, ale też jest 60, a pewnie o wielkość chodzi. M.in. na kanałach TV tak jak mówisz się dzieje, a także na innych, które są na parametrach DVB-S2. Radzisz, więc wymienić na większy czy jak? Jeżeli tak to o jakieś średnicy byłby już dobry.
 
 
Jolaos 




Dołączył: 21 Paź 2006
Posty: 435
Piw: 33
Wysłany: Sro 20 Lis, 2013 20:20   

M@rio napisał/a:
Mam talerz jeszcze z Wizji TV, ale też jest 60, a pewnie o wielkość chodzi. M.in. na kanałach TV tak jak mówisz się dzieje, a także na innych, które są na parametrach DVB-S2. Radzisz, więc wymienić na większy czy jak? Jeżeli tak to o jakieś średnicy byłby już dobry.


No to tu masz przyczynę swoich problemów z Arivą i modułem. U jednego sąsiada jest podobna Ariva i z modułem tym starym pomyka dobrze. Zmień antenę na 80 cm.
I ustaw dobrym miernikiem dla kanałów HD , szczególnie 11 508.
  (1)
 
 
M@rio




Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 10
Wysłany: Sro 20 Lis, 2013 22:31   

Ok, dzięki jeszcze raz wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Ostatni post
Brak nowych postów Przyklejony: Zmiany na transponderach Cyfrowego Po... Gość CYFROWY POLSAT 76 Wto 04 Lut, 2014 09:39
Tygrysi@tko
Brak nowych postów Dobry styczeń Cyfrowego Polsatu rafako42 CYFROWY POLSAT 0 Pią 13 Lut, 2009 13:43
rafako42
Brak nowych postów Nowy dekoder Familijny Cyfrowego Polsatu rafako42 CYFROWY POLSAT 1 Pią 03 Kwi, 2009 17:33
picia
Brak nowych postów PVR 7000 - nowy dekoder Cyfrowego Pol... rafako42 CYFROWY POLSAT 0 Wto 19 Lut, 2013 18:51
rafako42
Brak nowych postów HD3000 - nowy dekoder Cyfrowego Polsatu Wizja+ CYFROWY POLSAT 2 Czw 19 Lip, 2012 00:19
szary


Rejestracja | Zaloguj


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FIBlackPlus modified by SatElita

Polish Koders Team | ARIVA | FREEBOX | SAT-4-ALLL | MarahibSat | Sputnik-Sat |